Кулінарія

Коли хочеться білої риби: рецепт, який подобається абсолютно всім

Вирішили відправитися на дачу і приготувати щось смачне на мангалі крім шашлику. Дружина зажадала якусь білу рибу, і я вирішив взяти тріску.

останнім часом лякають (ціни можна глянути по ), навіть у тих же мережевиків і онлайн продавців. Але навіть у Москві ще не перевелися рибні намети, де на порядок дешевше. Тому беремо завжди в таких наметах.

Отже, ми взяли стейки на кістки з тріски.

Давайте замаринуем. Для маринаду нам знадобиться цибулю, часник, соєвий соус, сік лимона, сіль, перець і сама ароматна трин-трава на світі – свіжий чебрець.

Біла риба і чебрець кращі друзі на світі. Це безсмертне поєднання, що подобається всім.

Отже, рибу солимо перчимо з двох сторін. Перемішуємо з цибулею, чебрецем і часничком, соєвий соус і сік лимона тут за бажанням.

Важливо. Чебрець трохи можамкайте руками перед додаванням в маринад. Щоб він почав виділяти свої аромати.

Щільно закриваємо (краще плівкою), щоб аромати не випаровувалися, і чекаємо 2-3 години.

Я маринував трохи довше. Нам потрібно було дістатися адже ще до дачі і все таке.

Через відведений час розкриваємо плівку і сходимо з розуму від запаху, який б’є в ніс.

Смажимо на добротних вугіллі з двох сторін до красивої скориночки. Головне розжарте ґрати перед тим як викласти, щоб риба не прилипла. Або можна взяти до якої нічого не прилипає (при правильному використанні).

У мене решітка хоч і давня, але до неї нічого не липне

Прикрашати рибу не став, так як справ на дачі ще було по горло. Тому тут вибачайте, але вийшло нереально смачно. Дружина та запрошені (і не запрошені) оцінили.

Особисто я люблю вже готовий стейк облити соком лимона і трохи покапать соєвого соусу. Але тут не кожен мене підтримає.

Велике спасибі за увагу! Буду радий вашим лайку та передплатою. Підписуйтесь